József napja van. | 2024.03.19

Gorjánácz Zsolt ezüstérmes lett a cselgáncsozók szófiai nemzetközi versenyén

2018-02-05 07:55:00

Gorjánácz Zsolt ezüstérmes lett a cselgáncsozók European Open elnevezésű versenysorozatának hétvégi, szófiai állomásán, Szigetvári Mercédesz pedig bronzérmet szerzett a portugáliai Odivelasban.

    A judoinfo.hu szakportál vasárnapi beszámolója szerint a Budapesti Honvéd SE 27 éves sportolója egy-egy montenegrói és spanyol, illetve két ukrán ellenfelét legyőzve jutott a 66 kilogrammos súlycsoport fináléjába, ahol az orosz Izmail Csaszigov előtt már fejet kellett hajtania.
    Gorjánácz először állhatott fel a dobogóra az European Open-sorozat valamelyik versenyén.
    A bulgáriai verseny további magyar indulói közül Szabó Frigyes (81 kg) és Vér Gábor (90 kg) egy-egy mérkőzést tudott nyerni, Szabó Csaba (60 kg) és Monori Dániel (60 kg) pedig egy vereséggel búcsúzott. Szófiában 29 ország 244 judósa lépett tatamira.
    A portugáliai Odivelasban rendezett női versenyen Szigetvári Mercédesz (+78 kg) az ukrán Anasztaszija Szapszaj legyőzésével jutott az elődöntőbe, ahol az ugyancsak ukrán Galina Taraszovával szemben alulmaradt. A bronzmeccsen honfitársát, Kárpáti Emesét győzte le.
    Éremközelbe került Salánki Evelin (78 kg) is, aki egy-egy izraeli és portugál riválisát legyőzve az elődöntőbe került, ám ott egy másik izraeli, a bronzmeccsen pedig egy újabb portugál ellenfele bizonyult jobbnak nála, így végül az ötödik helyen végzett.
    Odivelasban 19 ország 141 judósa szerepelt.