József napja van. | 2024.03.19

A bál

2018-02-04 22:43:29

Kazincbarcikán szombat este zsúfolásig megtelt a Don Bosco Sportközpont. Az est házigazdája, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte a vendégeket. Az I.Választókerületi Bálon, a félezer résztvevő között megjelentek a történelmi egyházak képviselői, dr.Répássy Róbert országgyűlési képviselő, Török Dezső a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, Szaniszló János a Kazincbarcikai Járási Hivatal vezetője, Székelyné Varga Mária tankerületi igazgató, Lőrincz Ákos az ÉRV Zrt. vezérigazgatója, hatvannyolc település polgármestere, számos közéleti szereplő, civil szervezet képviselői.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az est házigazdája köszönti a résztvevőket. (A képre kattintva, képtár nyílik.)

Sokan rántanának egyet a vállukon, és azt mondanák: na és, mi ebben a különleges? Volt műsor, beszédet mondott a házigazda, vacsorát szolgáltak fel, lehetett táncolni. A báli ismervék ellenére, ez a rendezvény mégis más volt. Egy hivatalban lévő országgyűlési képviselő, aki bő két hónap múlva újra megméretteti magát, meghívta választókerületének lakóit egy közös szombat esti kikapcsolódásra. A félezer bálózó reprezentálta a választókerület társadalmát, akik jó szívvel fogadták el országgyűlési képviselőjük invitálást.

Váradi Lajos Sajóvámos polgármestere és felésege (A képre kattintva, képtár nyílik.)

A résztvevők számának a Don Bosco Sportcsarnok 500 fő befogadóképessége szabott határt. Lempochner Zsolt főszervező szerint, sokan a telt ház miatt nem tudtak részt venni a mulatságon. A rendezvény népszerűségének okát, egy abaúji település polgármestere fogalmazta meg.

A bálozók. Elől Simon Ottó Izsófalva polgármestere, Orosz Miklósné Kiskinizs polgármestere (b1), Fekete Zoltán Sajópálfala polgármestere (b3), Rozslozsnik Jánosné Rudolftelep polgármestere (b5). (A képre kattintva, képtár nyílik.)

- Divat ma a politikusokról, különösen a kormányzó párt tagjairól kemény kritikát megfogalmazni. A korrektség jegyében, a jót is meg kellene fogalmazni. Különösen egy olyan emberről, aki vállalt kötelezettségének eleget téve, immár négy éve azon munkálkodik, hogy a mérhetetlen mélységből kihúzza ezt a térséget. Bármikor kéréssel, problémával fordultam Demeter Zoltánhoz, minden esetben segített. Ha megkérdezne más polgármestereket, nekik is ez lenne a véleményük. Sőt olyan településvezetők is egyetértenének, akik nem feltétlen hívei a mostani rendszernek – mondja az egyik abaúji polgármester.

A hajnalig tartó rendezvényen fellépett Boros Géza, Gyenes Annamária, Újvári Marika előadóművészek, és a Silver Együttes.