Auguszta napja van. | 2024.03.29

Póta megverte a tavalyi döntőst

2018-02-03 15:59:00

Póta Georgina bejutott a legjobb nyolc közé a svájci Montreux-ben zajló asztalitenisz Európa Top 16-bajnokságon, miután a szombati első fordulóban öt szettben legyőzte berlini klubtársát, a tavaly döntős német Petrissa Solját.

    A negyedik helyen kiemelt, 33 éves magyar játékos a 27., riválisa pedig - aki tíz esztendővel fiatalabb nála - a 64. az aktuális világranglistán.
    A mérkőzésen szinte végig Póta irányított, sokkal pontosabban játszott a csapatban olimpiai ezüstérmes Soljánál, aki egyedül a második szettet tudta megnyerni. Amikor 2-1-re a magyar pingpongos vezetett, a negyedik játszmában a németnek labdája volt az egyenlítéshez, de Póta hárított, majd a 3-1-es vezetés megszerzése után Solja számára már nem volt visszaút. 
    Póta Georgina következő ellenfele az ukrán Tetyana Bilenko és a romániai magyar Szőcs Bernadette párharcának továbbjutója lesz, a negyeddöntőket 18 órától rendezik. Az elődöntőkre és a finálékra vasárnap kerül sor.
    A tornát a korábbi gyakorlattal ellentétben kieséses rendszerben bonyolítják le, ezúttal tehát nincs csoportszakasz, aki az első meccsén kikapott, máris búcsúzott.
    A győztes mindkét nemnél hatezer euróval gazdagodik.
    Póta Georgina nyolcadszor indul a bajnokságon - amely 2014-ig 12 fős volt -, a legjobb eredménye a tavalyi ötödik hely, az elődöntőbe eddig még egyszer sem sikerült bejutnia.
    Eredmény:
    nyolcaddöntő:
Póta Georgina-Petrissa Solja (német) 4-1 (8, -8, 6, 11, 4)