Emma napja van. | 2024.04.19

Fidesz: a szocialistáknak bocsánatkérést kellett volna vinniük a mentőállomásra

2018-02-02 19:28:00

A Fidesz-frakció szerint a szocialistáknak a bocsánatkérésüket kellett volna vinniük a mentőállomásra, mert ha rajtuk múlik, akkor a mentőellátás is összeomlott volna.

    A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója arra reagált pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében, hogy porszívót és tisztítószereket vittek szocialista politikusok a nap folyamán a budapesti Alkotás utcai mentőállomásra, amelynek állapotáról a napokban fényképek kerültek nyilvánosságra. Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón azt mondta, a Fidesz-KDNP-re nem számíthatnak a mentősök, hiszen a kormánypártok 2018-as választási programja úgy hangzik: folytatjuk a lopást és az egészségügy, az oktatás, valamint a szociális ellátórendszer lezüllesztését.
    A Fidesz-frakció közleményében az áll: a szocialisták sem mentőautók beszerzésével, sem a mentőállomások állapotával, sem a mentők bérével nem foglalkoztak.
    Hangsúlyozták: a Fidesz-KDNP kormányzása óta a mentőszolgálat történetének legnagyobb fejlesztése van folyamatban: 600 új mentőautót szereztek be, megújították a mentésirányítást és a mentőállomások felét, valamint béremelés indult a mentőorvosoknak és mentőápolóknak.