Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kormányszóvivő: ha nem lenne a kerítés, ezrével jönnének az illegális migránsok

2018-02-02 09:38:00

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint ha nem lenne a kerítés, Magyarország ugyanazt tapasztalná meg, mint 2015-ben: ezrével jönnének az illegális migránsok.

    Kovács Zoltánt arról kérdezték csütörtökön az M1 aktuális csatornán, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter a nap folyamán tartott sajtótájékoztatóján a határzár menti hőkamerák felvételeinek nyilvánosságra hozatalát kérte a belügyminisztertől. Lázár János - helyszíni tapasztalatairól beszámolva - azt mondta: napi szinten 2-3 óránként próbálják illegális bevándorlók átvágni a határkerítést hidegvágókkal.
    Kovács Zoltán közölte: a rendőrségnek meg kell vizsgálnia, hogy sért-e bármilyen adatvédelmi vagy személyiségi jogi elvet, hogy időről időre megmutassák, mi történik a magyar-szerb, tehát az európai uniós határon. 
    Úgy fogalmazott: 2015-höz képest távolabbivá válik az a kihívás, amellyel a határt őrző rendőröknek és katonáknak meg kell küzdeniük; "hát hadd lássa ország-világ", hogy mi történik ott éjszakánként.
    Hozzátette, a nyomás, a kísérletek száma nem csökken; ha nem lenne a kerítés, Magyarország ugyanazt tapasztalná meg, mint 2015-ben, tehát nemcsak "napi tucatnyi vagy száz" ember kísérletezne, hanem folyamatosan, ezrével jönnének az illegális migránsok.