Auguszta napja van. | 2024.03.29

Több ezren keresték fel a magyar standot a londoni dikitális oktatási kiállításon

2018-02-01 17:39:00

A világ legnagyobb digitális oktatástechnológiai kiállításán és konferenciáján mutatták be Londonban Magyarország Digitális Oktatási Stratégiáját - közölte az MTI-vel csütörtökön a Digitális Jólét Program titkársága.

    A  közlemény szerint január 24. és 27. között megrendezett British Educational Training and Techology Show-n (BETT Show) most első alkalommal jelent meg Magyarország egy önálló országstanddal, 310 négyzetméteren.
    A "Hungary - Play! Learn! Succeed!" nevet viselő magyar stand több ezer látogatója egy élettel teli térben ismerhette Magyarország Digitális Oktatási Stratégiáját (DOS) és az innovatív magyar oktatástechnológiai termékeket, szolgáltatásokat - írták. 
    Jelezték: a standon bemutatkozó 25 magyar vállalkozás termékei után szinte valamennyi földrészről, a világ legkülönbözőbb országaiból, Új-Zélandtól kezdve Argentínáig érdeklődtek a lehetséges vevők. A magyar vállalkozások több mint 400 B2B találkozót (business-to-business találkozó), azaz későbbi üzletkötést megalapozó tárgyalásokat folytattak a BETT Show-n. 
    Lehetőséget biztosítottunk arra is, hogy ötven gyakorló pedagógus is ellátogathasson a nagyszabású oktatástechnológiai kiállításra. A pedagógusok a BETT Show-n kívül két angol iskolába, a Willow Brook Primary School és a Highgate School-ba is ellátogattak. Az óralátogatások során a pedagógusok első kézből szerezhettek tapasztalatokat arról, hogyan lehet a modern pedagógiai módszereket és a digitális technológiát ötvözve a tanulókat motiváló, a hétköznapi élethez jól köthető feladatokkal hasznos és azonnal használható ismereteket átadni a gyermekeknek - közölték.
    A közlemény szerint a BETT Show-n való hangsúlyos magyar részvétel elősegítette a nemzetközi szakmai és tárcaközi kapcsolatok fejlődését, lehetéséget nyújtott a legújabb oktatástechnológiai megoldások megismerésére, valamint hozzájárult a magyar oktatástechnológiai vállalkozások exportképességének növeléséhez.