Emma napja van. | 2024.04.19

Fucsovics Márton: még nem gondolok Goffinre

2018-01-31 17:58:00

Egyelőre csak a megfelelő felkészülésre összpontosít Fucsovics Márton, a hétvégi Belgium-Magyarország Davis Kupa-nyolcaddöntőre készülő magyarok legjobbja.

    Az Australian Open-nyolcaddöntőben a későbbi bajnok Roger Federerrel szemben alulmaradt játékos a korábbi tervekkel ellentétben már kedden csatlakozott a válogatotthoz Liege-ben.
    "Jobbnak gondoltuk, ha nem kell ma hajnali háromkor felkelnem, hogy elérjem a hatórás gépet. Tegnap éjfélre értem ide, így tudtam egy jót aludni" - nyilatkozta a délelőtti edzés után a világranglista 63. helyezettje a szövetség honlapján. "Sokkal jobban van a lábujj közti fertőzésem, de ma még kivágott cipőben edzettem. Kicsit aggódom a hétvége miatt, de remélem, addigra százszázalékos lesz a lábam" - tette hozzá.
    A 25 éves Fucsovics elmondta, két órát edzett Balázs Attilával, tetszik neki a borítás, lassú a pálya, nehezek a labdák, ami kedvezhet a játékának. "Szép az egész csarnok, remélem, sokan eljönnek szurkolni nekünk" - jelentette ki. 
    Ami az ellenfelet illeti, közölte, egyelőre nem foglalkozik az ATP-rangsorban hetedik David Goffin elleni meccsel:
    "Még nem gondolok a Goffin elleni mérkőzésre. Pénteken valószínűleg Ruben Bemelmansszal fogok játszani, aki balkezes, sokszor találkoztam vele, és vertem már meg. Egyelőre csak arra a meccsre összpontosítok. Szeretem a második meccset játszani, úgyhogy örülnék, ha pénteken a belgák első játékosa kezdene" - árulta el.
    Köves Gábor kapitány Fucsovics Mártonnal, Balázs Attilával (206.), Piros Zsomborral (557.), Borsos Gáborral (950.) és Valkusz Mátéval (844.) utazott el Liege-be. A párharcnak a Country Hall ad otthont, amely egy 4000 férőhelyes kosárcsarnok. A belgáknál David Goffin (7.), Ruben Bemelmans (117.), Julien Cagnina (264.) és Joris De Loore (314.) tagja a csapatnak. A sorsolásra csütörtökön délben kerül sor.
    A magyar válogatott 3-1-re verte az oroszokat szeptemberben a Kopaszi-gáton, ezzel 1996 után visszakerült a világcsoportba, a legjobb 16 közé.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó