Auguszta napja van. | 2024.03.29

Az Air Belgium Charleroi-ból indítja távol-keleti járatai márciustól

2018-01-31 15:06:37

Az Air Belgium belga légitársaság szerdai bejelentése szerint működési bázisát a charleroi repülőtérre helyezi, és onnan indítja távol-keleti járatait is, a cég 300 új alkalmazott felvételét tervezi - közölte a La Libre Belgique című belga napilap szerdán.

    Niky Terzakis, a légitársaság vezérigazgatója elmondta, a hongkongi járatok már márciustól indulhatnak, aminek feltétele, hogy a távol-keleti úti célokat kiszolgáló repülőgépek február közepéig megérkezzenek és rendelkezésre álljon minden szükséges engedély.
    Elmondta, azért döntöttek a charleroi repülőtér mellett, mert a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtérrel ellentétben sokkal könnyebb megközelíteni, versenyképesek az árai és nemzetközi légiközlekedési központtá akar válni.
    Charleroi reptere évente mintegy 60 százalékban nemzetközi, 31 százalékban üzleti célú utasforgalmat bonyolít le. A cikk szerint a megnövekedett utasforgalom kiszolgálására a terminál átépítését májusban kezdik meg, a munka várhatóan egy évig tart, illetve a repülőtér személyzete is 300-zal bővül.
    Az Air Belgium belga légitársaságot 1979-ben alapították, 1998-ban eladták az Airtours brit légitársaságnak, majd 2000. október végén megszűnt. 2016 végén a céget újraalapították azzal a céllal, hogy Belgiumot összekapcsolják ázsiai városokkal.