Gedeon napja van. | 2024.03.28

Visszalép a román élvonalból a székelyudvarhelyi kézilabdacsapat

2018-01-30 10:11:00

Főtámogató nélkül maradt a román élvonalban szereplő Székelyudvarhelyi KC (SZKC) férfi kézilabdacsapat, ezért a klub úgy döntött, hogy visszalép a bajnokságból.

    A romániai magyar média kedden számolt be a csapat által kiadott közleményről, amely szerint a főtámogató, Verestóy Attila halála után először a játékosokkal közölték, hogy nem tudják biztosítani az eddigi fizetéseket, és nem gördítenek akadályt a távozásuk elé.
    A 2005-ben alapított, Székelyföld legsikeresebb együttesének tartott klubot Verestóy Attila üzletember, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) egykori szenátora támogatta. A politikus a múlt héten hunyt el, ezért a román élvonalban jelenleg a harmadik helyen álló együttesnek új támogató után kellett néznie. 
    Ezt követően a helyi polgármesteri hivatalhoz és a környék vállalkozóihoz fordultak segítségért, és a Hargita megyei tanács is próbált megoldást találni a túlélésre. Ennek ellenére a klub vezetősége - az anyagi helyzetet mérlegelve - bizonytalannak ítélte meg az SZKC jövőjét, és úgy döntött, hogy visszalépnek a bajnokságból.
    Az SZKC 2007-ben jutott fel az élvonalba, azóta többször dobogós helyezést ért el, 2015-ben pedig elhódította a Challenge Kupát.