Auguszta napja van. | 2024.03.29

Csalással akarta megszerezni a Teréz körúti robbantás nyomravezetői díját egy nő

2018-01-26 10:33:00

Üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmény miatt vádat emeltek egy szentkirályi nő ellen, aki - a nyomravezetői díj megszerzése érdekében - valótlanul azt állította, hogy információja van a Teréz körúti robbantással kapcsolatban - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pénteken az MTI-t.

    A közlemény szerint a 35 éves nő 2016. szeptember 30-án e-mail-üzenetet küldött a Miniszterelnökség sajtóirodájának, azt állítva, hogy fontos információja van a Teréz körúti robbantással kapcsolatban. 
    A nő az üzenetében - azzal az ígérettel, hogy felfedi a robbantó kilétét és indítékát - még aznap 11 órára találkozót kezdeményezett az egyik kecskeméti bevásárlóközpontban. Felhívta a figyelmet arra is, hogy egy táskában 25 millió forint készpénzt hozzanak, és egy "szürke farmeres, fehér tornacipős lánynak" adják át.
    A találkozón a - szürke farmerben és fehér tornacipőben megjelenő - vádlottat igazoltatták és a robbantás miatt folyó bűnügyben tanúként hallgatták ki. Kihallgatásán megállapították, hogy a robbantással kapcsolatban semmilyen érdemleges információja nincs, a célja kizárólag a nyomravezetői díj megszerzése volt.
    A nő néhány nappal később fizetés nélkül távozott egy panzióból, és ezzel 355 800 forintnyi kárt okozott.
    Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottat kétrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalással, illetve a kísérletével vádolja, és börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Az ügyben a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni - írták.