Gedeon napja van. | 2024.03.28

Illegális bevándorlás - A szolnoki közgyűlés határozatban utasította el "Soros civiljeinek támogatását"

2018-01-25 18:20:00

A szolnoki közgyűlés csütörtökön határozatban utasította el "Soros civiljeinek támogatását" és azt, hogy a városban bevándorlást szervező iroda működjön - közölte Szolnok polgármestere az MTI-vel. 

    Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) elmondta: a döntést 15 igen szavazattal, 2 nem szavazat ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadták el. 
    A polgármester kiemelte: Európát nem véletlenül osztja meg a bevándorlás kérdésköre, ugyanis ez határozza meg a kontinens jövőjét. 
    Az ellenőrizetlen, illegális migráció tapasztalatai rendkívül rosszak, mindenütt a bűnözés erősödésével és a terrorizmus megjelenésével jár ez a folyamat - hangsúlyozta.
    Hozzátette: Magyarország azon nemzetek sorába tartozik, amely ragaszkodik önrendelkezéséhez, és továbbra sem hagyja, hogy a magyar nép jóváhagyása nélkül bárkit betelepítsenek az országba.
    Szalay Ferenc a magyar önkormányzatiságot a demokrácia "egyik legerősebb bástyájának" nevezte. Hozzátette: a város civil szervezeteivel hagyományosan kiváló kapcsolatot ápolnak, segítik működésüket, míg azok aktívan dolgoznak a kulturális, tudományos, szociális területeken, az érdekérvényesítésben, szinte az élet valamennyi szegmensében. 
    Úgy fogalmazott: egy átpolitizált, nemzetellenes célokat megfogalmazó hálózat kialakítása nem csupán Magyarország és Szolnok biztonságát veszélyezteti, de aláássa a kiválóan működő magyar civilszervezeti rendszer hitelességét is.
    A közgyűlés döntött arról is, hogy szobrot állítanak Himfy Ferenc lelkipásztornak (1914-2001) a Szent József-templom előtti parkban. Himfy Ferenc e templomban szolgált 1975-től 1995-ig lelkipásztorként, tevékenységének középpontjában a drogfüggők, a hajléktalanok, illetve a sodródó fiatalok segítése állt.
    Döntöttek arról is, hogy pályázaton elnyert mintegy 73 millió forintból újítják fel a szolnoki Családok Átmeneti Otthonát, amely tavaly 129 embernek adott oltalmat, jelenleg 8 család él az intézményben.