Emma napja van. | 2024.04.19

Humor és aktualizálás a Nők, Aranyban című irodalmi esten

2018-01-25 15:05:00

A walesi bárdok mellett humor és aktualizálás is lesz a Nők, Aranyban című irodalmi sorozatban, amelynek következő előadását február 3-án tartják Budapesten - mondta el Ugron Zsolna író az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

    A Várkert Bazárban Arany János egy-egy nőalakjának bőrébe bújik Kormos Anett, Ugron Zsolna, Szávai Viktória, Szabó Borbála, Berg Judit és Tóth Krisztina. A szereplők Kund Abigéltől kezdve Dalos Esztin és Ágnes asszonyon keresztül Rozgonyi Cecíliáig számos híres karakter elképzelt monológjával készülnek az előadásra - tette hozzá.
    Én Rozgonyi Cecília bőrébe bújok, ez a karakter a Hollóasszony című kisregényemben is felbukkant, így sokat tudtam az eredeti történelmi figuráról is - mondta el az író. 
    Tény, hogy Rozgonyi Cecília harcolt Galambóc várának ostromában, de nem ő volt az egyetlen nő ebben a csatában, főképp ebből a szemszögből próbáltam megközelíteni a történetet - fűzte hozzá.
    Az író szerint a karakterek aktualizálása leginkább kommunikációs szinten történhet meg, hiszen "az emberi természet erős gyökerű, ezt pedig 21. századi világnézetünkkel próbáljuk átformálni előadásunkban".