Gedeon napja van. | 2024.03.28

Óvodapedagógiai programot indít a Budakeszi Vadaspark

2018-01-24 17:58:00

Óvodapedagógiai programot indít a Budakeszi Vadaspark a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatok bemutatására és az erdészek munkájának megismertetésére - közölte a vadaspark szerdán az MTI-vel.

    A társaság szakképzett pedagógusai az óvodai foglalkozásokon előzetes egyeztetés esetén a vadaspark kézből nevelt állatait is élőben mutatják be, így a gyermekek biztonságos módon, de testközelből ismerkedhetnek meg például a nyesttel és a pelével.
    Az előadások tartalma könnyen befogadható, felöleli az otthoni állattartás és szelektív hulladékgyűjtés tudnivalóit, valamint bemutatja a vadon élő állatok legjellemzőbb tulajdonságait.
    A Budakeszi Vadaspark a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében működődik a Pest megyei Budakeszin, Budapest nyugati szomszédságában. A parkot 1979-ben nyitották meg; célja a Magyarországon élő és európai vadfajok és házi állatok bemutatása.
    A vadaspark 26 hektáros területén természetes, erdei környezetben él 32 állatfaj mintegy 120 egyede. A létesítményt 2017-ben 182 ezer látogató kereste fel, a szervezet munkáját közel 1100 önkéntes támogatja.