Auguszta napja van. | 2024.03.29

A Sárik Péter Trió szülinapi utókoncertet tart a Fonóban

2018-01-24 14:09:00

A nagy érdeklődésre tekintettel még egy koncertet tart tizedik születésnapja alkalmából a Sárik Péter Trió. A népszerű dzsesszformáció a decemberi MOMKultbeli fellépés után február 10-én a Fonó Budai Zeneházban zenél egy különleges esten.

    "Ezúttal nem lesznek vendégek, csak hárman leszünk a színpadon, viszont lesz múltidéző vetítés korábban nem publikált fotókkal, valamint régi és újabb dalok. A kicsit több mint egyórás programban saját szerzemények, Beethoven-feldolgozások és a Jazzkívánságműsor-anyag darabjai is lesznek" - mondta Sárik Péter zongorista, zeneszerző, a trió vezetője az M1 aktuális csatorna szerda délelőtti műsorában.
    A zenész kitért arra, hogy a jelek szerint a dzsessz egyre több ember figyelmét felkelti, hiszen a decemberi koncertjükön hétszáz, múlt heti Pesti Vigadó-beli estjükön pedig ötszáz néző volt, ami dzsesszkoncerteken kifejezetten magas szám.
    "Sokan nem ismerik a dzsesszt, ezért idegenkednek tőle, holott indokolatlanul, mert a műfaj muzsikája a legtöbbször igenis barátságos, befogadható" - fogalmazott Sárik Péter.
    Idei terveiről szólva megemlítette, hogy a trió a Beethoven után Bartók Béla műveit is feldolgozza dzsesszesítve, a műsor bemutatója szeptemberben lesz. A formáció folytatja Jazzkívánságműsor-sorozatát is, decemberben állnak elő a harmadik ilyen lemezzel, amely magyar poprock-számok átiratait tartalmazza.
    A 2007-től működő Sárik Péter Trió, amelyben az alapító Sárik Péter mellett 2012 óta Fonay Tibor nagybőgős és Gálfi Attila dobos játszik, eddig hat stúdióalbumot készített, a legutóbbi, a Lucky Dog tavaly jelent meg. A 45 éves Sárik Péter dzsessz-zongoraművész, zeneszerző több mint másfél évtizede meghatározó szereplője a hazai zenei életnek. Saját zenekari munkái és közreműködései mellett három teljes anyagot írt a Recirquel Újcirkusz Társulat darabjaihoz.