József napja van. | 2024.03.19

Befejeződött a Műegyetem rakpart egy részének felújítása

2018-01-23 19:06:00

Befejeződött a Műegyetem rakparton a Bertalan Lajos utca és a Petőfi híd déli lehajtója közötti útszakasz, valamint a fel- és lehajtók felújítása - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

    A komplex szemléletű rekonstrukció részeként felújították a rakpartszakasz teljes útpályaszerkezetét, és a forgalmi igényeknek, valamint a jelenlegi forgalomnak megfelelően a déli irányba két, az északi irányba egy sávon haladhat a forgalom; az észak felé vezető oldalon kétirányú kerékpárutat jelöltek ki a járda mellett - olvasható a közleményben.
    Felújították a Petőfi híd le- és felhajtóit is. A teljes pályaszerkezet cseréjén kívül a le- és felhajtók mindkét oldalán egyirányú kerékpárút és járda épült.
    Szintén a rakpart Dunához közelebb eső oldalán új parkolóhelyeket építettek ki. A gyalogosjárda a kerékpárút mellett vezet. A felújítással párhuzamosan a közvilágítási hálózatot és a csatornarendszert is felújították, átépítették a jelzőlámpás hálózatot és forgalomfigyelő kamerákat helyeztek ki. A rekonstrukcióhoz kapcsolódó zöldfelület-rendezés - tekintettel a munkák téli befejezésére - tavasszal folytatódik.
    Mint írták, felújítás a Fővárosi Önkormányzat finanszírozásában, a BKK beruházásában valósult meg.