József napja van. | 2024.03.19

Oscar-díj - Havas Ágnes: Magyarország sikere is a Testről és lélekről jelölése

2018-01-23 19:01:00

A Testről és lélekről teljes egészében magyar finanszírozású film, ezért Enyedi Ildikó alkotásának jelölése a legjobb idegen nyelvű filmek Oscar-díjára Magyarország sikere is - mondta Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója az M1 aktuális csatorna keddi műsorában. 

    A Saul fia sikere után a Testről és lélekről Oscar-jelölése újabb óriási pillanat a Filmalap életében, gratuláció illeti a rendezőt és a film stábját - fűzte hozzá. Emlékeztetett arra, hogy összesen 92 filmet neveztek a különböző országok a legjobb idegen nyelvű alkotások között.
    Az amerikai filmakadémia kedden jelentette be Los Angelesben, hogy Oscar-díjra jelölte a Testről és lélekről című magyar filmet a legjobb idegen nyelvű alkotások között. Enyedi Ildikó műve egy chilei, egy libanoni, egy orosz és egy svéd alkotással lesz versenyben a díjért, amelyet március 4-én adnak át Los Angelesben, 90. alkalommal.
    A Filmalap szeretne közösen dolgozni a Testről és lélekről amerikai forgalmazójával, a Netflix internetes műsorszolgáltatóval azon, hogy a márciusi gáláig az amerikai filmakadémia minél több szavazó tagjához eljutassák Enyedi Ildikó alkotását - hangsúlyozta Havas Ágnes, aki a film stábjával közösen nézte a keddi bejelentést.