József napja van. | 2024.03.19

Fidesz: a szocialistákat soha nem érdekelte a devizahitelesek helyzete

2018-01-23 18:57:00

A Fidesz szerint a szocialistákat valójában soha nem érdekelte a devizahitelesek helyzete.

    A nagyobbik kormánypárt kedden a szocialista Szakács László nyilatkozatára reagált, aki sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP ismét benyújtja devizahitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítását tartalmazó törvényjavaslatát.
    A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: Gyurcsány és a szocialisták taszították devizahitelbe a családokat, mert egész kormányzásuk alatt a külföldi érdekeket és a bankok érdekét szolgálták, ezért megszüntették az első Orbán-kormány otthonteremtési programját. 
    Emlékeztetettek arra, hogy míg a kormány 2010 óta sorra hozta a devizahiteleseket segítő intézkedéseket, bevezette a végtörlesztést, az árfolyamgátat, a bankok elszámoltatását, a forintosítást, az eszközkezelőt, az ellenzék nem támogatta ezeket. 
    Ha rajtuk múlt volna, akkor több százezer család veszíthette volna el az otthonát vagy fizethetné a mai napig az elszabadult törlesztő-részleteket. Ha az ellenzéken múlna, a mostani otthonteremtési programot is megszüntetnék, újra megdrágítanák és kiszámíthatatlanná tennék az otthonteremtést - írta a nagyobbik kormánypárt.