József napja van. | 2024.03.19

A zsarolóvírusok áldozatait segítő nemzetközi projekthez csatlakozott a magyar rendőrség

2018-01-23 18:14:00

Csatlakozott a zsarolóvírusok áldozatait segítő, NoMoreRansom elnevezésű nemzetközi projekthez a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kiberbűnözés elleni főosztálya  - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján.

    A projekt célja a kiberbűnözők által a zsarolóprogramokkal megkárosított áldozatok támogatása a https://www.nomoreransom.org/hu/index.html weboldalon keresztül - olvasható a közleményben. 
    A portálon egyes ismert zsarolóprogramok dekódolására alkalmas eszközök találhatók, továbbá tippek és tanácsok olvashatók, hogy minél kevesebben váljanak áldozattá. A honlap közvetlen kapcsolatot biztosít az európai uniós tagállamok rendőri hatóságaihoz.
    Hozzátették: a kezdeményezés az uniós rendőrségi együttműködési szervezet (Europol) számítógépes bűnözés elleni európai központja, a holland rendőrség és további két, magánszektorban tevékenykedő partner összefogásában valósult meg, ahhoz több más európai ország mellett Magyarország is csatlakozott, így magyarul is elérhetők a legfrissebb tartalmak.