József napja van. | 2024.03.19

Hatmilliárd forintból fejlesztette telephelyét a ContiTech Magyarország Kft. Nyíregyházán

2018-01-23 18:03:00

Mintegy hatmilliárd forintból fejlesztette nyíregyházi telephelyét a Continental autóipari cégcsoporthoz tartozó ContiTech Magyarország Kft., a cég egyebek mellett új kaucsukkeverő gyártósort, félkész terméket gyártó berendezést vásárolt, és komplett járműipari termelési technológiát alakított ki. A több mint kétmilliárd forintos kormányzati támogatással megvalósult fejlesztést kedden adták át a nyírségi megyeszékhelyen.

    Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára az eseményen elmondta: az állami befektetési ügynökség 2010 óta 500 milliárd forintnyi fejlesztést hozott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe és Nyíregyházára, amivel ötezer új munkahely jött létre.
    Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017-ben több mint 640 milliárd forintnyi ipari termelési értéket állított elő, ez a szám 2010-ben még csak 280 milliárd forint volt - jelezte. Mint mondta, a fejlődés részben annak köszönhető, hogy például 2017-ben negyven százalékkal több beruházás valósult meg a térségben, mint egy évvel korábban.
    Kiemelte azt is, az elmúlt hét-nyolc év fejlődése részben a Continentalhoz hasonló világvállalatoknak köszönhető, amelyek lehetőséget és perspektívát láttak Nyíregyházában és a megyében. A Continental globálisan több mint 220 ezer embernek ad munkát, éves árbevétele pedig a magyar GDP harmada - tette hozzá.
    "A Continental nyíregyházi jelenléte révén elérkezett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe egy olyan korszak, amikor a világ vezető ipari vállalatai választják termelési bázisukként ezt a vidéket és fejlesztenek folyamatosan ebben a térségben" - fogalmazott Magyar Levente.
    Elmondta, 2010 óta tart a Continental legújabb nagy fejlesztési hulláma, amely során csak Nyíregyházán hatmilliárd forintot fektetett be a cég. Ez idő alatt 600 új munkahely jön létre Nyíregyházán, olyan munkahelyek, amelyek több mint ötven százalékban szakképzett munkaerőt kívánnak meg - tette hozzá a KKM államitkára.
    Jókay László, a ContiTech Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, a beruházás egy új raktárkomplexum építését is tartalmazta, illetve építés alatt van egy 4500 négyzetméteres raktár a gyár területén. Az áprilisra elkészülő gyáregységben tömlőket és légrugókat fognak tárolni.
    A fejlesztésekkel több mint 200 új munkahely létesült, így már közel 500 munkavállaló dolgozik a nyíregyházi üzemben - tette hozzá az ügyvezető igazgató.
    A nyíregyházi cég a műszaki gumitermék-gyártás három nagy piaci területén tevékenykedik, részt vesz a kaucsuk-keverékek, a kamionokhoz, vezetői ülésekhez, vasúti kocsikhoz és kabinokhoz kötődő légrugó rendszerek, járműipari hűtő-fűtő tömlők gyártásában és értékesítésében, valamint egyes légrugó termékek fejlesztésében.
    A Continental-csoport egyike a világ legnagyobb autóipari beszállítóinak, a világcég 2017-ben az előzetes eredmények alapján közel 44 milliárd euró forgalmat ért el és jelenleg 56 országban több mint 233 000 munkavállalót foglalkoztat. Magyarországon hat gyárral és egy gumiabroncs logisztikai és kereskedelmi központtal van jelen, a bérelt munkaerővel együtt mintegy nyolcezer munkavállalót foglalkoztat. Gyártó-, szoftverfejlesztési és kereskedelmi tevékenységet végez Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán, valamint Budaörsön.
    A nyilvános cégadatok szerint ContiTech Magyarország Kft. nettó árbevétele 2015-ben csaknem 16 milliárd, 2016-ban pedig 17,9 milliárd forint volt, adózott eredménye a három évvel ezelőtti 3,1 milliárd forintról tavalyelőtt 3,2 milliárd forintra nőtt.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány