József napja van. | 2024.03.19

Tatabánya 91 milliárdot fordíthat fejlesztésre

2018-01-23 15:56:00

Tatabánya önkormányzata a Modern városok program keretében 2022-ig 91 milliárd forintot fordíthat 16 beruházással a város fejlesztésére - ismertette a megyei jogú városok fejlesztésének végrehajtásáért felelős államtitkár kedden.

    Róbert Balázs a program eredményeit ismertető országjárásának első, tatabányai állomásán azt mondta, hogy a városnak eddig 10,6 milliárd forintot adtak át, és néhány héten belül döntés születik öt újabb projekt indításáról, amelyek támogatási összege csaknem hatmilliárd forint.
    A megyeszékhelyen a Modern városok program már megvalósult elemei közül a legjelentősebb a tömegközeledés önkormányzati átvétele. Tavasztól megújult az utastájékoztató rendszer és összesen 42 vadonatúj autóbusz áll üzembe a városban. A járművek közül 21 már most is menetrend szerint közlekedik - emlékeztetett.
    A térség országgyűlési képviselője, Bencsik János (Fidesz) a beruházások közül a Szent Borbála Kórház hatmilliárd forintos fejlesztését emelte ki, valamint elmondta, hogy megkezdődött az 1900-as évek elején épült volt Bányakórház épületének rendbetétele. A 2019-2020-as tanévtől az intézményben katolikus gimnázium működhet.
    Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester szólt arról, hogy tavasszal elkezdődhet a József Attila Megyei és Városi Könyvtár felújítása és bővítése, a mellette lévő Árpád Gimnázium reálgimnáziummá alakítása, valamint az 1924-ben emelt Tiszti Kaszinó korhű felújítása, közösségi házzá alakítása.