Sebestyén napja van. | 2019.01.20 | MNB középárfolyam:

Magyar zenét népszerűsítő zenei programokat szervez a kijevi magyar nagykövetség

2019-01-22 20:25

Az év első felében főként a magyar zenei életet népszerűsítő programok szervezésében vesz részt a kijevi magyar nagykövetség - tájékoztatta a külképviselet hétfőn közleményben az MTI-t.

    Január 22-én este, a Magyar Kultúra napja alkalmából Terek József tárogató- és Tóth Gergely brácsaművész hagyományőrző koncertet ad Kijevben. 
    Az idei, 17. kijevi nemzetközi Jegynyiszty (Egység) dzsesszfesztiválon a  Tálas Áron trió képviseli Magyarországot. A magyar részvétel a fesztiválon immár harmadik éve folyamatos: tavaly a Dés András Trió lépett fel, 2016-ban pedig első magyar résztvevőként a Miki Birta and Friends zenekar képviselte az országot. 
    Március 28-án Fülei Balázs zongoraművész mesterkurzust tart a kijevi Nemzeti Zeneakadémia hallgatóinak, majd március 29-én koncertet ad a kijevi Nemzeti Filharmóniában.
    Április 16-án a Szent Efrém férfikórus lép fel a kijevi zeneakadémia színpadán a Nemzetközi Húsvéti Fesztivál keretében. 
    Április 20-án operett gálaest lesz a budapesti és a kijevi operettszínház művészeinek közös előadásában. 
    Az említett programokon kívül Magyarország képviselteti még magát az április 25-29. között megrendezésre kerülő kijevi nemzetközi kisfilmfesztiválon is, valamint május 4-6-án a nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszk városában a Kárpáti térség elnevezésű fesztiválon, továbbá május 23-27. között a kijevi nemzetközi könyvfesztiválon. 
    A tervek szerint júniusban mutatják be Ukrajnában Herendi Gábor Kincsem című filmjét.