Gedeon napja van. | 2024.03.28

A fiatalok állnak a középpontban az Óbudai Danubia Zenekar új évadában

2018-01-22 15:49:00

Az Óbudai Danubia Zenekar új évadáról és a fiatalok megszólításának lehetőségeiről beszélt Hámori Máté, a zenekar művészeti vezetője az M1 aktuális csatorna műsorában hétfőn.

    A fiataloknak jelentős szerepe van a zenekarban és a közönség soraiban is. Egyrészt a csapatunk éppen ezért bővült pár fiatal tehetséggel, másrészt folyamatoson próbáljuk megtalálni a legjobb eszközöket a fiatal közönség megszólítására - mondta el a művészeti vezető.
    Próbálunk a digitális világhoz is jobban kapcsolódni, a következő évadban a koncertek egy része élő közvetítésben is követhető lesz a közösségi média felületein - tette hozzá.
    Fiataloknak szóló koncertsorozattal és programokkal is készülnek a következő évadban. Az Egy hét a Danubiával című program keretében a fiatalok személyesen is megismerkedhetnek a zenészekkel. A személyes megismerkedéssel próbáljuk hitelesíteni azt, hogy a komolyzene nem egy avítt és unalmas dolog - hangoztatta Hámori Máté.
    A következő évadban két főbérletsorozata lesz a zenekarnak. Az egyik a Modern idők címet viseli, ez egy tematikus, négy előadásból álló koncertsorozat, a másik főbérletet egy három koncertes, hagyományosnak mondható zeneszerző portrésorozatra lehet váltani - mondta a művészeti vezető.