Gedeon napja van. | 2024.03.28

Asztalitenisz World Tour - Minden számban kínai siker, Fan Csen-tung duplázott

2018-01-21 19:25:00

A várakozásoknak megfelelően mind a négy számban kínai győztest avattak a BOK Sportcsarnokban rendezett asztalitenisz World Tour-viadalon, a legnagyobb sztár, Fan Csen-tung egyesben és párosban is megnyerte a döntőt.

    A vasárnapi finálék egyetlen európai szereplője a Pavel Platonov, Vlagyimir Szamszonov fehérorosz duó volt, amely három sima szettben alulmaradt a párosok végjátékában a Fan Csen-tung, Jü Ce-jang kettőssel szemben. Az első helyen kiemelt, világranglista-második Fan később egyesben is a legjobbnak bizonyult, miután a döntőben öt játszmában legyőzte honfitársát, Vang Csu-csint.
    A nőknél egyesben Vang Man-jü - visszavágva a decemberi, ifjúsági világbajnoki döntőben elszenvedett vereségért - óriási csatában verte Szun Jing-sát, aki a főtábla első fordulójában Póta Georginát búcsúztatta. Ez a két játékos párosban is ott volt a fináléban, de itt Szun örülhetett, mert Csen Hszing-tunggal három szettben legyőzték Vangot és Csen Kót. 
    A tornán 51 ország több mint 300 játékosa, köztük 23 hazai pingpongos indult. A főtáblás magyarok közül egyesben Póta, Pergel Szandra, Madarász Dóra és Lakatos Tamás is az első fordulóban búcsúzott, míg párosban a Pergel, Madarász, valamint a Szita Márton, Tobias Rasmussen (dán) duónak szintén a nyitókör, az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettősnek a negyeddöntő, a Póta, Matilda Ekholm (svéd) párosnak pedig az elődöntő jelentette a végállomást.      
    A budapesti verseny volt az idei World Tour-sorozat első állomása, a 150 ezer dolláros pénzdíjból a férfi és a női egyes győztese egyformán 18 ezer dollárt kapott.
    Eredmények:
    -----------
    döntők:
    női egyes:
Vang Man-jü (kínai) - Szun Jing-sa (kínai) 4-3 (-9, 6, -10, 8, -9, 8, 4)  
    női páros:
Csen Hszing-tung, Szun Jing-sa (kínai) - Csen Ko, Vang Man-jü (kínai) 3-0 (12, 8, 8)
    férfi egyes:
Fan Csen-tung (kínai) - Vang Csu-csin (kínai) 4-1 (6, -9, 7, 12, 3) 
    férfi páros:
Fan Csen-tung, Jü Ce-jang (kínai) - Pavel Platonov, Vlagyimir Szamszonov (fehérorosz) 3-0 (5, 5, 4)