József napja van. | 2024.03.19

Gúr Nemtényező Nándor és a munkahelyteremtés - szétröhögték magukat a cserehátiak

2018-01-21 17:38:00

A napokban nevetéstől volt hangos a Cserehát, amikor az ott lakók postaládájában landolt a második Balegyenes című kiadvány, mely szerint Gúr Nemtényező Nándor a tettek embere. A benne található naptáron, MUNKAHELY, TUDÁS, EGÉSZSÉG, BIZTONSÁG, KISZÁMÍTHATÓ JÖVŐ címszavakkal kampányol a szavazóit cserbenhagyó, az ország második leggazdagabb településére angolosan távozó Gúr.

Törökbálinti villájából "visszaokoskodó" Nemtényező Nándorról, mára már kiderült, hogy halvány lila gőze sincs arról az országgyűlési választókerületről (vk), ahol már sokadjára akarja megváltani a világot. A vörösróka nem tud kibújni a bőréből, tartja egy népi mondás, akkor miért tudna megváltozni a facebookon csak Hangember Nándinak, Nemtényező Nándinak becézett Gúr.

Szószátyárságát a kiadványában maga támasztotta alá azzal, hogy az elmúlt években, 1176 alkalommal nyilvánult meg a parlamentben szóban vagy írásban. Ha megkérdeznék az ott ülőket, hogy mit mondott Gúr Nemtényező Nándor, akkor valószínűleg összetennék a kezüket, és azt mondanák, hogy nem tudni.

Ember legyen a talpán, aki eligazodik a sok cikluson országgyűlési képviselőként (a saját maga javára) ténykedő Gúron. Beszél, beszél, beszél és soha nem mond semmit! Tetteit a régi Borsod 08-as választókerületben folytatott,  országgyűlési képviselői tevékenységén keresztül lehet megítélni.

Gúr, Magyarország második leggazdagabb településén, Törökbálinton, több száz négyzetméteres villában, jólétben él, míg azok az emberek, akik képviseletére vállalkozott, nagy nehézségek közepette, teljesen lepusztult környezetben tengetik mindennapjaikat.

Szájából elhangzó munkahely, munkahelyteremtés szavak kiejtése, csupán tartalom nélküli rikácsolás! Az egykori „képviseltek” szerint hosszú évekig ott volt a lehetőség, hogy Gúr a rendszerváltás nagy vesztesei közé tartozó 08-as vk érdekeit képviselje. Az akkor rendelkezésre álló források, kizárólag egy kiváltságos, szűk körhöz vándoroltak.

Munkaügyhöz értő informátorunk szerint Gúr Nemtényező Nándor, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központ igazgatójaként nyújtott tevékenysége elhibázott és eredménytelen. Áldozatos munkájának erőfeszítéseként, sokkal több munkahely szünt meg, mint amennyi létesült.

Az általa vezetett Munkaügyi Központ munkaerő-piaci képzéseinek, átképzéseinek haszontalanságát jelzi, hogy az idetelepült gyárak, képzett humánerő igényét minimálisan sem tudták kielégíteni.

Ugyanilyen eredménytelen, sőt káros Gúr Nemtényező Nándor országgyűlési képviselői munkája. 2010 előtt még mélyebb szakadékba taszította a 63 települést magába foglaló választókerületet.

2007-ben megszüntették Kazincbarcika és Rudabánya közötti vasútvonalat, megadva a kegyelemdöfést a lecsúszott térségnek. A kép címe: Vasút a semmibe, avagy Rudabányáról véglegesen lemondott Gyurcsány Ferenc kormánya.

Perkupán állami támogatással, több milliárd forintból, egyetlen napot nem működő szellemgyárat építettek 2009-ben, becsapva a térségben lakókat. (Gúr Nemtényező Nándor (b2)ott feszít a soha nem működő gyár átadásán) Fotó: Royal magazin

Nem volt sikeres a mezőgazdasági projektjük sem. Egyik évben azért fizettek, hogy energiafüvet termesszenek, másik évben pedig azért, hogy kivágják azt.

Egyes forrásaink szerint érdemes lenne megvizsgálni a vk.ban a 2010 előtti fejlesztési pénzek felhasználását.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye lecsúszásának története az 1950-es években kezdődött, amikor Rákosi Mátyás vezette, az MSZP elődpártja, az MDP kitalálta, hogy az északi megye legyen „Magyarország acél és szén országa” orvelli fikció megvalósításának helyszíne.

A valós piaci viszonyok megmutatták, hogy ez az utópisztikus szocialista tervgazdaság nem működik. A rendszerváltás idejére, a teljesen tönkrement bányászatban, nehéziparban dolgozó munkások családjainak tízezrei kerültek anyagilag nehéz helyzetbe.

1990 után a nomenklatúra tehetségtelen, az MSZMP pártbizottság „gazdaságpolitikai szakemberei”, mint például Szűcs Pogácsás Erika, határozták meg, és vágták tönkre véglegesen Borsod-Abaúj-Zemplén megyét. Az itt lakók baloldali politikai elkötelezettségét kíméletlenül kihasználták, de az életkörülmények javításáért, és a megye felemeléséért semmit nem tettek.

Ezeknek a tehetségtelen szocialista „mekkeleki gazdaságpolitikusoknak” a késői vadhajtása Gúr Nemtényező Nándor, aki sokat beszél, nem mond semmit, és amikor bizonyítani kellett volna, akkor is csődött mondott.

- A legmegdöbbentő az, hogy ez az ember újra képviselni akarja azokat, akiket cserbenhagyott, akiket becsapott, és akiket a nyomorba döntött. Van bőr a képén-mondja felháborodva egy szendrői lakos.

Nyitókép a kurityáni romos bányaépületről.

(di)

Korábbi cikkeinket elolvashatja:

http://www.sajomente.hu/reszletek/hirek/58972

http://www.sajomente.hu/reszletek/hirek/63190

http://www.sajomente.hu/reszletek/hirek/63897

http://www.sajomente.hu/reszletek/hirek/64130

 

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány