József napja van. | 2024.03.19

Műkorcsolya Eb - Francia címvédés jégtáncban, 14. lett a magyar páros

2018-01-20 17:09:00

Sorozatban harmadszor védte meg címét a Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron jégtáncpáros a műkorcsolya Európa-bajnokságon, melyen a Yanovskaya Anna, Lukács Ádám kettős14. lett.

    A kétszeres világbajnok franciák moszkvai sikeréhez kétség sem férhetett, ugyanis a pénteki rövidprogram után szombaton a kűrben is a legjobbnak bizonyultak. Mögöttük két orosz páros zárt: másodikként az elmúlt két alkalommal bronzérmes Jekatyerina Bobrova és Dmitrij Szolovjev, míg harmadikként Alekszandra Sztyepanova és Ivan Bukin.
    A magyar páros a 13. helyről várta a szabadkorcsolyázást, amelyben egy pozíciót rontott, de így is felülmúlta a várakozásokat és 14. lett.
    "Jól futották a kűrt, nem hibáztak. Előzetesen a 15-20. hely közé vártuk őket, de titkon reménykedtem a jobb szereplésben. Boldogok lehetnek a fiatalok, mert kiválóan szerepeltek életük első Eb-jén" - mondta az MTI-nek Engi Klára, a magyar szövetség pontozásos szakágának igazgatója, aki szerint a márciusi világbajnokságon is húsz közé kerülhet a páros.
    A kontinensviadal versenyei 16.30-tól a nők kűrjével zárulnak, melyben Tóth Ivett is érdekelt lesz.

    Eredmények (a viadal honlapja alapján):
    jégtánc, Európa-bajnok:
1. Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron (francia) 203,16 pont
2. Jekatyerina Bobrova, Dmitrij Szolovjev (orosz) 187,13
3. Alekszandra Sztyepanova, Ivan Bukin (orosz) 184,86
...14. Yanovskaya Anna, Lukács Ádám 148,69

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink