Gerzson napja van. | 2019.02.22 | MNB középárfolyam:

A magyar kultúra napja - Babits Mihályra emlékeznek Esztergomban

2018-01-19 14:39:14

Esztergom önkormányzata Babits Mihály városi vonatkozású verseiből és esszéiből összeállított kötetet mutat be hétfőn, a magyar kultúra napján a Vármúzeumban - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

    A "kinyúlhat égig a lélek" című kiadványban a költő műveit korabeli fotók és képzőművészeti alkotások illusztrálják, valamint bemutatják, milyen visszhangot hagytak az esztergomi évek Babits Mihály felesége, Török Sophie költői hagyatékában.
    A forrás- és jegyzetanyag alapján valamennyi alkotás beazonosítható, a művek keletkezésének történetéről G. Tóth Franciska, a Babits Mihály Emlékház irodalmi muzeológusa írt kísérő szöveget. 
    Az oroszlányi művelődési házban hétfőn Hemző Károly fotográfus budapesti felvételeiből nyit meg kiállítást Bánkúti András fotóriporter. A bemutatott képek a Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteményének részét képezik.
    A Tatabányai Múzeumban kedden Szent László falképek Székelyföldön címmel nyílik időszaki kiállítás, Tatán szombaton a Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola művészeti együttesei adnak ünnepi műsort a Magyary Zoltán Művelődési Központban.