Gedeon napja van. | 2024.03.28

Közös sportolásra és szurkolásra buzdít a Ficsak

2018-01-19 12:37:00

Harmadszor buzdít közös sportolásra és szurkolásra a Fiatal Családosok Klubja.

    "Szurkoljunk és sportoljunk együtt télen is. Nem vagyunk mi kispályások akciónk következő állomása a február 3-i Jégmajális lesz Dunakeszin" - mondta a pénteki sajtótájékoztatón Király Nóra, Újbuda alpolgármestere, a Ficsak alapítója.
    Király Nóra hangsúlyozta, a mozgás elengedhetetlen az egészséges életmódhoz, ehhez pedig többek között azzal próbálnak hozzájárulni, hogy november és február között a XI. kerületi műjégpályák ingyenesen használhatók. Kiemelte, a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság és a tavalyi vizes világbajnokság után most a phjongcshangi téli olimpia kapcsán harmadszor buzdítanak közös szurkolásra.
    A program keretében arra kérik a családokat, hogy készítsenek fényképet vagy videót arról, ahogy sportolnak, s osszák meg kommentben vagy üzenetben a Ficsak Faceboook-oldalán, illetve várják a téli olimpikonoknak szóló bíztató szavakat is. A beküldők értékes nyereményekhez juthatnak.
    "Dunakeszi a sportok városa, így nagy öröm, hogy ott rendezik meg a Jégmajálist" - jelentette ki Tuzson Bence, a választókörzet országgyűlési képviselője. A program záróeseménye február 3-án lesz a város főterén felállított műjégpályáján, ahol több téli sportot is ki lehet majd próbálni, bemutatókat láthatnak a családok, együtt tölthetnek egy sportos napot.
    A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár kifejtette, a sport nemcsak az egészséges életmódhoz elengedhetetlen, hanem a nevelésben is, illetve közösséget épít. Hozzátette, a kormány számára rendkívül fontos az egészség, ezért 2012-ben bevezette a mindennapos testnevelést az iskolákban. Kiemelte, az egészséges táplálkozás ugyanilyen lényeges, ennek szellemében 2018-ban 80 milliárd forintot fordít a kormány félmillió gyermek ingyenes étkeztetésére.
    "Már olimpiai lázban égünk. Rég volt olyan, hogy esélyesként utaztak magyar sportolók a téli olimpiára. Sajnos, Miklós Edit sérülése miatt a sísportban nincs pontszerzési esély, de a rövidpályás gyorskorcsolyázók nagyon erősek" - mondta Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, aki hozzáfűzte, sokat számít a szurkolás, mert az eljut a sportolókhoz.
    Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó kifejtette, a sportolók életében az a csúcs, ha eljutnak a felnőtt válogatottságig, majd olimpián képviselhetik hazájukat. Szerinte ez nagy felelősség is, de fantasztikus érzés, hogy ott vannak mögöttük a szurkolók és az egész nemzet.