Álmos napja van. | 2019.02.20 | MNB középárfolyam:

Illegális bevándorlás - Elindult a "Stop Soros" törvénycsomag társadalmi egyeztetése

2018-01-18 14:18:19

A kormány csütörtökön nyilvánosságra hozta és társadalmi egyeztetésre bocsátotta a "Stop Soros" törvénycsomagot - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-vel.

    A közlemény szerint a törvényjavaslat célja, hogy "érvényesítse a magyar emberek elsöprő többségének akaratát és szigorú fellépést biztosítson azok ellen, akik a migrációt szervezik és finanszírozzák". A bevándorlásszervező szervezetek és személyek ugyanis veszélyeztetik Magyarország biztonságát, ezért különös szigorral kell fellépni ellenük - fogalmaztak. 
    A három javaslatból álló törvénycsomag alapján a bevándorlásszervező, migrációt elősegítő szervezeteknek regisztráltatniuk kell magukat, és be is kell számolniuk a bevándorlásszervező, migrációt elősegítő tevékenységükről. Külföldi támogatásaik után 25 százalékos illetéket kell fizetniük, az ebből befolyt összeget pedig az állam határőrizeti feladatokra fordítja. 
    Mivel a bevándorlás szervezését finanszírozók legalább olyan veszélyesek, mint azok, akik a bevándorlást szervezik, a törvénycsomag rájuk vonatkozóan is tartalmaz intézkedéseket - tették hozzá.
    A törvénycsomag tervezete elérhető a http://www.kormany.hu/download/c/9a/41000/STOP%20SOROS%20T%C3%96RV%C3%89NYCSOMAG.pdf oldalon.
    A véleményeket a velemenyezes@mk.gov.hu email címre várják.