Andrea napja van. | 2024.04.18

Kormányszóvivő: mindent elkövetünk a kiskapuk eltűnéséért

2018-01-18 11:16:00

A kormány mindent elkövet, hogy fizikai és jogi értelemben egyaránt eltűnjenek az illegális bevándorlók által kihasznált kiskapuk, ezt a célt is szolgálja a "Stop Soros" törvénycsomag - jelentette ki a kormányszóvivő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtökön.

    Kovács Zoltán azt mondta, Soros György hálózata azon dolgozik, hogy minél több ember érje el Európát, mert ebben látják a kontinens jövőjét.
    Ez egy politikai program, amelyben a migránsokat segítő, emberi joginak "álcázott" szervezetek vesznek részt - fogalmazott.
    Felidézte, hogy egy korábbi törvény értelmében a bevándorlást szervező szervezeteknek be kell jelenteniük a külföldről származó támogatásaikat.
    Mivel Soros György szervezetei megtagadták, hogy regisztráljanak, ezért további, tevékenységazonosításra alkalmas eszközöket szükséges bevezetni - hangoztatta a kormányszóvivő, megjegyezve: a rendszer önbevalláson alapul majd, de meglesz a mód az ellenőrzésre bírósági és ügyészségi keretek között.
    A "Stop Soros" törvénycsomag második elemét, a fizetendő illetéket azért vezetnék be, mert Magyarország az elmúlt mintegy két és fél évben több mint egymilliárd eurót fordított különleges költségként a határvédelmi feladatok ellátására, és tarthatatlan, hogy a "magukat civil szervezetnek nevező szervezetek" ennek ellenében dolgoznak.
    Ha egyesekről kiderül, hogy az illegális bevándorlók Európába áramlását segítik, adott esetben szankciók következnének: távol lehetne tartani őket a határsávtól, vagy ha külföldiek, meg lehetne tiltani a Magyarországra lépésüket - ismertette Kovács Zoltán.
    A kormányszóvivő úgy fogalmazott, hogy "nem lankad" a Soros György-féle szervezetek tevékenysége.