Emma napja van. | 2024.04.19

Férfi kézilabda Eb - Szerbia először győzött és még reménykedhet

2018-01-17 07:54:00

Szerbia válogatottja 29-26-ra legyőzte Izland csapatát a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének harmadik, utolsó fordulójában, kedden Splitben.

    A szerbeknek mindenképpen nyerniük kellett, az északi szigetország csapatának viszont a döntetlen is elég lett volna a középdöntőbe kerüléshez. A tét nagyágának megfelelően mindkét együttes jó játékkal kezdett, a szerbeknél több remek teljesítmény is akadt, az izlandiaknál viszont Gudjon Valur Sigurdsson kiemelkedett, hiszen a szünetig (12-12) hat gólt lőtt.
    A második félidő is rendkívül fordulatos volt, Izland három góllal elhúzott, egy ideig tartotta is ezt a különbséget, de a hajrában Szerbia fordított. A szerbeknek ugyanakkor négy találattal kellett volna nyerniük, hogy biztosítsa a továbbjutását, de elhibázta az utolsó támadását, 29-26 lett a vége, így csak akkor lépnek tovább a csoportból, ha este Svédország pontot szerez a házigazda horvátokkal szemben.
    A mezőny legeredményesebb játékosa Sigurdsson volt, aki végül 13 lövésből nyolcszor volt eredményes.
    A poreci B csoportban a világbajnok francia válogatott kapusa, Vincent Gérard remekül védett a Fehéroroszország elleni találkozó első félidejében, csapata ennek ellenére csak az utolsó öt percben tudta némileg leszakítani ellenfelét (14-11). A második felvonás már sokkal simábban alakult, a franciák sikerét nem fenyegette veszély.
    A Balatonfüredi KSE fehérorosz játékosa, Artur Karvatszki négy kísérletből egy találatig jutott.
    Eredmények, csoportkör, 3. (utolsó) forduló:
    A csoport, Split:
Szerbia-Izland 29-26 (12-12)
Horvátország-Svédország 31-35 (12-17)

    B csoport, Porec:
Franciaország-Fehéroroszország 32-25 (14-11)
Norvégia-Ausztria 39-28 (18-14)