Gedeon napja van. | 2024.03.28

Közlekedési munkástanácsok: a járulékcsökkentésből a dolgozók részesüljenek

2018-01-16 18:52:41

A Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ) kívánatosnak tartaná, hogy a társaságok járulékcsökkenésből adódó megtakarításából a munkavállalók részesülhessenek - közölte az érdekképviselet kedden az MTI-vel.

    A Munkástanácsok Országos Szövetsége közleményében emlékeztet arra, hogy a napokban a közúti közösségi közlekedés aktuális kérdéseiről egyeztetett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) társaságokért felelős portfólió-igazgatója, a Stratégiai Társaságok Országos Szövetségének (STRATOSZ) elnöke és főtitkára, valamint a Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ) elnöke és a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségének (KMSZ) elnöksége. 
    A szakszervezet tájékoztatása szerint a konzultáción meghatározó téma volt a szellemi munkakörök összehasonlítását, értékelését végző Hay elnevezésű program a Volán-portfóliónál. A program január végén záruló vizsgálati és elemzési időszakát követően a szükséges értékelések, megállapítások után lehetséges a szellemi bérek elosztása a Volán-portfólióban. 
    Az érdekvédők hangsúlyozták, hogy nem tekintik "ördögtől valónak" a Hay programot, ám a megbeszélésen aggályosnak tartották az időhiányt, és megfogalmazták kételyeiket az igazságosság és az elvárt szakértelem kapcsán - írja közleményében a Munkástanácsok Országos Szövetsége.