Auguszta napja van. | 2024.03.29

Tízezer eurós nyomravezetői díj Oliver Ivanovic gyilkosaiért

2018-01-16 18:42:10

Tízezer eurós, azaz több mint hárommillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a koszovói rendőrség annak, aki a nyomozást elősegítő információval tud szolgálni Oliver Ivanovic vezető koszovói szerb politikus meggyilkolásának ügyében - közölte a Koha Ditore című pristinai napilap kedden.

    A mérsékelt politikusnak tekintett Oliver Ivanovicra ismeretlen tettesek lőttek rá kedd reggel 8 óra után néhány perccel az észak-koszovói Kosovska Mitrovicában, amikor pártjának épületébe akart belépni. A férfit hasba lőtték, kórházba szállítása után belehalt sebesülésébe. 
    Sajtóértesülések szerint Kosovska Mitrovica egy külvárosi részén a rendőrök egy kiégett, rendszámtábla nélküli autót találtak, amely a feltételezések szerint az elkövetők gépjárműve lehetett, a rendőrség nagy erőkkel nyomoz a merénylők után.
    A koszovói kormány elítélte az esetet, és a gyilkosok mihamarabbi kézre kerítését szorgalmazta. Ramush Haradinaj kedd estére összehívta az ország nemzetbiztonsági tanácsát, hogy Oliver Ivanovic meggyilkolásáról, valamint Koszovó általános biztonsági helyzetéről tárgyaljon.