Sebestyén napja van. | 2019.01.20 | MNB középárfolyam:

A Cirkuszhercegnő bemutatója is szerepel a Budapesti Nyári Fesztivál programjában

2019-01-14 11:10

Operettbemutatóval is készül a Budapesti Nyári Fesztivál jubileumi évadára: július 20-án és 21-én Kálmán Imre A Cirkuszhercegnő című művét tekintheti meg a közönség a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

    A Szabad Tér Színház és a Miskolci Nemzeti Színház közös bemutatóját Dobó Enikő és Miller Zoltán főszereplésével, Szabó Máté, a miskolci teátrum művészeti vezetője rendezésében láthatja a közönség - közölte a Szabad Tér Színház az MTI-vel.
    "Írtam már olyan operetteket, amelyek színházban, színház előtt, színház mögött játszódtak, most olyat szeretnék írni, amelyik egy cirkuszban játszódik" - idézi a közlemény Kálmán Imrét, aki e szavakkal vezette fel alkotótársainak új darabjának ötletét 1925-ben. A művet hatalmas sikerrel mutatták be először Bécsben, majd Budapesten, Párizsban, Londonban, Szentpétervárott, egy éven belül pedig a New York-i Broadway-en. 
    A Cirkuszhercegnő áriái és elsöprő fináléja mellett a cirkuszi világgal ízesített egyedi világa miatt is a közönség egyik kedvence, a történetet légtornászok, bohócok, állatidomárok, valamint gyönyörű nő, titokzatos arisztokraták és sebzett szívű katonatisztek népesítik be - olvasható az ismertetőben.