Auguszta napja van. | 2024.03.29

Férfi kézilabda Eb - Tizennégy NB I-es légiós szerepel a tornán

2018-01-13 11:49:49

Tizennégy NB I-es légiós szerepel a Horvátországban zajló férfi kézilabda Európa-bajnokságon.

    A szövetségi kapitányoknak legkésőbb pénteken 20 óráig kellett 16 főre szűkíteniük keretüket. 
    Két NB I-es légiós már a csoportkör első játéknapján, pénteken bemutatkozott a tornán: a házigazda horvátok kapusa, a Telekom Veszprémet erősítő Mirko Alilovic a mezőny legjobbja lett a Szerbia ellen 32-22-re megnyert meccsen. Az ugyancsak veszprémi Kent Robin Tönnesen a világbajnoki ezüstérmes norvég csapat legeredményesebb játékosa volt hét góllal a vb-címvédő franciák ellen 32-31-re elveszített rangadón.
    A világbajnoki bronzérmes szlovén együttesből Blaz Blagotinsek és Gasper Marguc, illetve a macedón Dejan Manaszkov szintén a Telekom Veszprém tagja, utóbbi csapattársa, Nikola Markoszki pedig Orosházán játszik.
    A montenegrói válogatottba hatan is az NB I-ből érkeztek: Milos Vujovic és Milos Bozovic a Tatabánya, Igor Markovic a Komló, Igor Radojevic az Eger, Nebojsa Simovic a Dabas, Nemanja Grbovic pedig a Cegléd kézilabdázója.
    A Balatonfüred csapatából Artur Karvatszki a fehéroroszok, Stanislav Kasparek pedig a csehek keretében szerepel, utóbbi jövő szerdán a magyarok ellen lép pályára a varasdi (Varazdin) D csoportban.
    A magyar válogatott 16 játékosa közül 12 szerepel a hazai bajnokságban.
    Az edzőknek a csoportkörben, a középdöntőben és az elődöntők, helyosztók alkalmával is két-két alkalommal lesz lehetőségük játékost cserélni a keretben.