József napja van. | 2024.03.19

Nyitrai: elindult az ez évi szociális ágazati konzultáció

2018-01-12 12:22:00

A szociális vezetőképzés elindítása és a továbbképzési rendszer átalakítása a fő témája a szociális ágazati konzultációnak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

    Nyitrai Zsolt elmondta: a szociális vezetőképzés újdonság, így az ágazatban dolgozó vezetők számára teljesen új, korszerű tudásátadást fog jelenteni. A képzések interaktívak lesznek, leginkább a készségfejlesztést helyezik előtérbe - tette hozzá.
    A helyettes államtitkár szólt arról, hogy 2018 a továbbképzési rendszerben is változásokat hoz, a korábbi rendszerhez képest újdonságot jelent a továbbképzések differenciáltsága, a kötelező munkakörhöz kötött képzések mellett megjelennek a választható minősített képzések is.
    Az ingyenes képzéseket több helyszínen tartják. Regisztrálni a Semmelweis Egyetem honlapján lehet. A csütörtöki megnyitó középpontjában a fogyatékosságügy állt. Győrött az idősellátás, Szegeden a foglalkoztatottság, Miskolcon az addiktológia, Szekszárdon a gyermekvédelem, Nyíregyházán a hajléktalan-ellátás lesz a téma - részletezte.
    Hozzátette: a konzultáció február 22-én zárul Budapesten.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány