Emma napja van. | 2024.04.19

Olaszországi turnéra indul a Győri Balett

2018-01-11 08:59:00

Olaszországi turnéra indul csütörtökön a Győri Balett, amely kilenc városban tíz előadást tart - tájékoztatta a társulat igazgatója az MTI-t.

    Kiss János elmondta, hogy ötödik éve turnéznak Olaszországban. Ezúttal Cormonsban, Mestrében, Bellunóban, Paviaban, Vigevanoban, Bolognaban, Todiban, Spoletóban és Bariban lépnek fel. 
    Az olasz közönség láthatja Lukács András koreográfiájában a Bolero, valamint Youri Vamos koreográfiájában a Carmina Burana és a Rómeó és Júlia című darabokat.
    Az igazgató kiemelte: utóbbi előadásban a Mercutiót alakító Szanyi Tamás lesérült, őt a Prágai Operaház szólistája, Peter Strnad helyettesíti. A balettművész harmadik napja próbál a társulattal. Szanyi Tamás legközelebb a Müpában, január 31-én tér vissza a színpadra a Rómeó és Júlia című darabban. 
    A társulat január 26-án tér vissza Győrbe. 
    Kis János elmondta azt is, hogy a Müpa felkérésére Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművésszel közösen hamarosan elkezdik készíteni a L.O.W., vagyis Liszt oder Wagner című darabot, amely Liszt Ferenc szerelmi szonettjeire és Richard Wagner zongoraátirataira épül. 
    A darabot május 18-án mutatják be a Müpában, Győrben egy hónappal később, június 18-án lesz a premier, amely egyben a 14. Magyar Táncfesztivál nyitó előadása lesz.