Márk napja van. | 2024.04.25

Kiegyensúlyozott szakmai munka, stabil gazdálkodás, négymilliárdos fejlesztés a Kazincbarcikai Tankerületi Központnál

2018-01-11 06:55:10

A Kazincbarcikai Tankerületi Központ 2018. január 10-én tartotta meg a 2017. évet értékelő sajtótájékoztatóját, melynek mottója a szakmaiság, stabilitás és kiszámíthatóság volt.

A sajtóbeszélgetésen részt vett Kondorné Sztojka Ágnes, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola intézményvezetője, Kriston Rita, a Szendrőládi Általános Iskola intézményvezetője, Markovicsné Demeter Edina a putnoki Serényi László Általános Iskola intézményvezetője és Tuza Ottó az Ózdi József Attila Gimnázium és Szakképzőiskola és Kollégium intézményvezetője.

Kondorné Sztojka Ágnes, Markovicsné Demeter Edina, Krison Rita, Tuza Ottó (A képre kattintva, képtár nyílik.)

Székelyné Varga Mária tankerületi igazgató bemutatta az Ózdi-, Putnoki-, Edelényi-, Kazincbarcikai Járásból alakult, negyvenhárom intézményben, hetvenhárom helyszínen fenntartói feladatot ellátó, harminc fővel működő Kazincbarcikai Tankerületi Központot (KTK), értékelte a 2017-es esztendőt, és vázolta a jövő évet érintő terveket és feladatokat.

A KTK alap- és középfokú oktatási intézményeiben 12.213 fő tanul, 1695 fő pedagógus és egyéb munkatárs dolgozik. A 2017-es évet értékelve, a tankerületi igazgató elmondta, hogy kiegyensúlyozott szakmai munka folyt az intézményekben.

Székelyné Varga Mária a Kazincbarcikai Tankerületi Központ igazgatója (A képre kattintva képtár nyílik.)

"A tankerületi központnál első számú prioritás a szoros kapcsolattartás az intézményvezetőkkel, önkormányzatokkal, egyéb szervekkel, és a felmerülő problémák azonnali megoldása."

2017-ben számos kiemelkedő tanulmányi és sportverseny eredmény született, többek között a Diákolimpia összesített pontversenyében, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola országos első helyezést ért el. A gazdálkodásra stabilitás, takarékosság, költséghatékonyság volt a jellemző, amely lehetővé tette évvégén számos eszköz beszerzését saját forrásból.

A tankerületi igazgató a jövő tekintetében, több kiemelt célt fogalmazott meg a tanulók esélyteremtésének megvalósításáért. Fontosnak tartja a tehetséggondozást, az új innovatív oktatási módszerek keresését és meghonosítását, a pedagógus utánpótlásbiztosítása mellett, az intézmények korszerűsítését, az energetikai beruházásokat.

Székelyné Varga Mária elmondta, hogy hazai és uniós pályázatból, több mint négymilliárd forint forrás áll rendelkezésre, melyből iskolák, tornatermek, közösségi terek újulnak meg, programokat, fejlesztéseket valósítank meg.

A jelenlévők, a meghívott intézményvezetők hozzászólásaiból betekintést nyerhettek az iskolák mindennapi életébe, képet kaphattak a kiemelt gazdasági és szakmai fejlesztési célok megvalósulásáról, a KTK-val való kapcsolattartásról. Az intézmények megtartották szakmai önállóságukat, miközben a KTK számos, elsősorban a működtetéssel kapcsolatos terheket vett le az igazgatók válláról, elősegítve az oktató-nevelő munka magasabb színvonalú végzését.

Ide kattintva megtekintheti az eseményről készült videóriportot.

(di)