Auguszta napja van. | 2024.03.29

Tizenkét évre ítélt egy idős embert kirabló férfit a Pécsi Törvényszék

2018-01-09 16:40:00

Tizenkét év fegyházbüntetésre ítélt kedden a Pécsi Törvényszék egy férfit, aki még 2014-ben ájultra vert és kirabolt egy 95 éves férfit a baranyai megyeszékhelyen.

    A bíróság MTI-nek eljuttatott közleménye szerint M. I. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés kísérletében és társtettesként elkövetett rablás miatt mondták ki bűnösnek. Az ítélet a vádlott és védője fellebbezése miatt még nem jogerős.
    A törvényszék közölte: 2014 márciusának egyik éjjelén a vádlott és társa egy Búza téri társasház egyik lakásába betört, miközben az egyik szobában a 95 éves sértett aludt.
    Amikor a vádlott és társa értékek után kezdett kutatni,  az idős férfit felébredt és felkelt, a betörők pedig értékei hollétéről faggatták. 
    Miután a sértett közölte, hogy nincsenek értékei, a vádlott legalább két alkalommal, közepes-nagy erővel a fején ököllel megütötte. A sértett ennek következtében öntudatlan állapotba került és elesett.
    Ezután a vádlottak 128 ezer forint értékben porcelánokat, egyéb dísztárgyakat és 160 ezer forint készpénzt loptak el a lakásból, míg a rongálással 23 ezer forintos kárt okoztak.
    Az idős férfi a bántalmazás következtében súlyos, 4-6 hónap alatt maradandó fogyatékossággal gyógyult sérüléseket szenvedett. A bíróság megjegyezte, hogy csak a szerencsén múlt, hogy nem sérült meg életveszélyesen.
    A bíróság a szabadságvesztés büntetésbe beszámította a vádlott által előzetes fogvatartásban eltöltött időt. A férfi feltételes szabadságra nem bocsátható.