Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: a Soros-szervezetek felsorakoztak Ahmed H. mögött

2018-01-08 17:15:00

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szerint "a Soros György által fizetett NGO-k vagy álcivilek" felsorakoztak a terrorcselekmény elkövetésével vádolt Ahmed H. mögött.

    A kormánypárti országgyűlési képviselő azzal kapcsolatban tartott hétfőn Budapesten sajtótájékoztatót, hogy a Szegedi Törvényszéken - megismételt elsőfokú eljárásban - folytatódik a 2015-ös röszkei zavargások miatt terrorcselekmény elkövetésével vádolt Ahmed H. pere.
    A szavai szerint Soros György által fizetett és Ahmed H. mögé beálló szervezetek közé sorolta az Amnesty Internationalt és a MigSzolt, továbbá megemlítette Schilling Árpád rendezőt, Juhász Pétert, az Együtt elnökét és Gulyás Márton ellenzéki aktivistát mint akik emellett a kerítés lebontását is szorgalmazták.
    Hozzátette: uniós "liberális, komcsi, zöld" képviselők szintén olyan internetes bejegyzéseket tettek közzé, amelyekben kiálltak Ahmed H. mellett.
    "Brüsszel és a magyar ellenzék, amely abban érdekelt, hogy a Soros-terv teljesüljön, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon, egyértelműen beállt a mellé az Ahmed H. mellé, aki egyébként egy fundamentalista iszlám szervezet bizonyított tagja" - mondta Németh Szilárd.
    A politikus azt is kiemelte, hogy Ahmed H.-t Bárándy Péter, a Medgyessy-kormány volt igazságügy-minisztere védi, aki "most is nagyon fontos politikai szerepet játszik", ugyanis tagja annak a formálódó árnyékkormánynak, "a Balázs Péter-féle csapatnak", amely "azon legyeskedik, hogy az ellenzék át tudja venni a hatalmat".
    Hazugságnak nevezte továbbá azt az állítást, hogy Magyarországon nem demokratikus módon működik az igazságszolgáltatás. Az Ahmed H.-perben is minden a perrendtartás szerint zajlik - jelentette ki.
    Németh Szilárd végül arra kérte a kormányt, hogy hozza meg a "Soros-terv" megakadályozásához szükséges döntéseket.
    Arra a felvetésre, hogy kit választana ellenfelének Csepelen az országgyűlési választáson, az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikót vagy Szabó Szabolcsot, az Együtt politikusát, úgy reagált: "nekem teljesen mindegy, jöhet bármelyik, nem érdekelnek (...), felőlem Gobbi Hilda is elindulhat".
    Kérdezték őt arról a HVG-ben megjelent Konrád György-interjúról is, amelyben az író egyebek mellett azt mondta: "Rejtelmes mozgások egyszer csak oda vezethetnek, hogy a miniszterelnök, ha nem akar Nicolae Ceausescu sorsára kerülni, akkor önként elmegy valahova. Jóakaratú emberként azt kívánom, hogy Felcsútra menjen". Németh Szilárd ezt úgy kommentálta: Konrád György eljutott odáig, hogy kivégzésről beszél, ami diktatúrákban szokás, illetve arról, hogy lehet előle elmenekülni.
    Azzal kapcsolatban, hogy sem a DK, sem az LMP nem fizeti be a számvevőszék által megállapított tiltott pártfinanszírozás miatt rá kiszabott összeget, a fideszes képviselő azt mondta: "teljesen le vagyok döbbenve, ezek azt hiszik magukról, hogy törvényen felül állnak".
    Arra is reagáltatták, hogy a hódmezővásárhelyi független polgármesterjelölt utcájába - közlése szerint - új térfigyelő kamerát szereltek fel. Erre a Fidesz alelnöke annyit mondott: kevesebb kémfilmet kell nézni, és akkor kevesebb ilyen butaságot lehet mondani.