Auguszta napja van. | 2024.03.29

Két orosz televízióst kiutasítottak Lettországból

2018-01-04 16:43:00

Kiutasítottak egy orosz televíziós tudósító-házaspárt az elmúlt két napban Lettországból - közölte csütörtökön az Interfax orosz hírügynökség.

    Oleg Kurlajevet, a moszkvai önkormányzat tulajdonában lévő TV Centr országos csatorna tudósítóját szerdán toloncolták ki a balti államból, Olga Kurlajevát, az Összoroszországi Állami Televíziós és Rádiós Műsorszóró Társaság (VGTRK) által birtokolt Rosszija 24 hírcsatorna tudósítóját pedig csütörtökön szólították fel arra, hogy 24 órán belül hagyja el Lettországot.
    Kurlajeva a Rosszija 24-nek elmondta: a férjéhez hasonlóan azzal vádolják, hogy veszélyt jelent Lettország biztonságára. Beszámolója szerint a határőrség ugyanazon munkatársai keresték fel őt csütörtökön a szállodában és szólították fel a távozásra, akik Kurlajevet kedden elszállították.
    A TV Centr korábban arról számolt be, hogy a lett hatóságok közölték: 2015-ben megtiltották Kurlajev számára a beutazást. Ennek okát nem közölték, de elrendelték az orosz televíziós újságíró kitoloncolását.