Emma napja van. | 2024.04.19

Szakértő: Trump adóreformja élénkítheti az amerikai gazdaságot

2017-12-20 08:18:01

Az amerikai republikánusok hagyományosan úgy vélik, hogy az adócsökkentés erősítheti a gazdaságot, ezért tartalmaz Donald Trump amerikai elnök reformjavaslata is járulékcsökkentéseket - mondta a Külügyi és Külgazdasági Intézet stratégiai igazgatóhelyettese, Amerika-szakértő az M1 aktuális csatornán szerdán.

    Ugrósdy Márton szerint érdekes, hogy a republikánusok hagyományosan nem kedvelik az adóhatóságot, a reform mégis elég nagy hatalmat ad a szervezetnek.
    A szakértő azt mondta, Trump kormányzásának első éve januárban fog lejárni, és már ideje volt, hogy sikereket és eredményeket mutasson fel, ezzel is készülve a novemberi félidős választásokra.
    A Trump-kormány által javasolt adóreform az amerikai adórendszer első átfogó reformja három évtized óta. A tervezet jelentős adócsökkentéseket, egyes adóformák eltörlését és az adórendszer egyszerűsítését tartalmazza. Az amerikai szenátus szerda hajnalban megszavazta az előterjesztést, a képviselőháznak azonban ismét szavaznia kell a tervezetről - valószínűleg ez szerdán megtörténik -, mert a szenátus apróbb szabálytalanságokat talált a szövegben, amelyeket törölnie kellett, és így a jogszabály megváltozott.