Gedeon napja van. | 2024.03.28

Összeállt a DK-Szolidaritás választási szövetség listája - Gyurcsány a listavezető

2017-12-17 12:45:22

Összeállt a DK-Szolidaritás választási szövetség listája a jövő évi parlamenti választásokra, a szövetség listavezetője a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc lesz, őt Molnár Csaba ügyvezető alelnök, európai parlamenti képviselő követi - közölte a DK vasárnap az MTI-vel. 

    A Demokratikus Koalíció az egyéni körzetekben a demokratikus ellenzéki pártok közötti koordináció mellett önálló pártlistát állít a 2018. évi országgyűlési választásokra. A DK elnöksége december 16-án döntött a lista első 30 helyén szereplő politikusokról, a további helyekről januárban születik döntés - közölték.
    A lista 3. helyén Vadai Ágnes alelnök, országgyűlési képviselő, a 4. helyen Niedermüller Péter alelnök, európai parlamenti képviselő szerepel. Őket Varju László alelnök, országgyűlési képviselő és Oláh Lajos országgyűlési képviselő követi. A 7. helyen Székely Sándor a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke szerepel.
    A lista első 30 helyezettjének neve a párt honlapján (http://dklista.dkp.hu/) olvasható.
    "Tudjuk, hogy csak közös erővel válthatjuk le az Orbán-rendszert, ezért továbbra is folytatjuk a tárgyalásokat a demokratikus ellenzék 106 egyéni jelöltjéről, akik +egy az egy ellen+ vehetik majd fel a harcot a Fidesz 106 jelöltjével szemben" - írták.