Antal napja van. | 2019.01.17 | MNB középárfolyam:

Rétvári: megérkeztek az új digitális eszközök a közép-magyarországi régió iskoláiba

2019-12-15 18:40

Péntekig a közép-magyarországi régió valamennyi érintett iskolájába megérkeztek a korszerű digitális eszközök - mondta Rétvári Bence pénteken Budapesten. 

    Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kifejtette: eddig nem látott mértékű informatikai fejlesztés zárult, 6,2 milliárd forintból 41 ezer eszközt szállítottak ki az oktatási intézményekbe. 
    A közép-magyarországi régióban 14 ezer asztali számítógép, 14 ezer monitor, 6 ezer laptop, és 7 ezer projektor gazdagítja 650 köznevelési intézmény informatikai eszköztárát. 
    Az eszközbeszerzés a központi régióban lévő intézmények gépparkjának jelentős megújítását jelenti, biztosítja a pedagógiai munkához szükséges korszerű eszközöket, és segíti az iskolákat az adminisztrációs feladatok ellátásában is - mutatott rá Rétvári Bence, aki hangsúlyozta: a kormány számára stratégiai fontosságú kérdés a köznevelési rendszer fejlesztése, ezért is fordít jelentős forrásokat az infrastrukturális feltételek biztosítására.
    Hosszú távú cél, hogy versenyképes tudást nyújtó, ugyanakkor a diákok személyiségét figyelembe vevő, az egyéni életutakat támogató iskolarendszer működjön Magyarországon, amely minden tanuló számára megteremti az esélyt a boldogulásra - hangsúlyozta az államtitkár, aki reményét fejezte ki, hogy az informatikai eszközök egyaránt szolgálják majd a tanárok felkészülését és a tananyag élményszerűbb szemléltetését.