Antal napja van. | 2019.01.17 | MNB középárfolyam:

Megkezdődött az újszülöttje megölésével vádolt érdi nő büntetőpere

2019-12-14 19:15

 

Megkezdődött a Budapest Környéki Törvényszéken csütörtökön annak az érdi nőnek a büntetőpere, akit azzal vádolnak, hogy megölte újszülött kislányát.

 

    A törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a nőt 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolják. A tárgyaláson a vádlott korábbi vallomásait ismertették, a nő ugyanis élt a hallgatás jogával, és csak a személyi körülményeire vonatkozó kérdésekre válaszolt. A bíróság meghallgatta az egyik tanút, aki a gyerek maradványait megtalálta.
    A vádirat szerint a nő terhességét eltitkolta, orvosi ellátást nem vett igénybe, súlygyarapodását a család pajzsmirigyproblémának tulajdonította.
    A nő 2015 végén egy 2042 gramm súlyú, 48-50 centiméteres lánygyermeket szült a lakhelye előtti bokros részen. A szülés után a gyerek felsírt, ezért a vádlott két törlőkendőszerű anyagot tömött a szájába, és azokat egészen addig ott tartotta, amíg az újszülött el nem hallgatott. Ezután a gyerek lábait összekötötte, majd nejlonzacskóba, szemeteszsákokba, végül egy vászontáskába tette. A gyerek földi maradványait először egy szekrénybe, majd az udvaron lévő, használaton kívüli kutyaólba rejtette. 
    A táskát a már említett tanú találta meg, azonban a holttestet rejtő csomagolást a fia - a vádlott élettársa - bontotta ki 2016. január 12-én, majd értesítették a rendőrséget - áll a közleményben.