Gedeon napja van. | 2024.03.28

Időjárás-jelentés

2017-12-13 16:45:35

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------

    Észak-Európa fölött többközéppontú ciklon helyezkedik el, amelynek hatására kontinensünk északi részén, valamint a ciklonhoz tartozó frontok mentén erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, északkeleten pedig havazik. Ugyanakkor szárazföldünk délnyugati területe fölött anticiklon található, ott általában kevés a felhő, sokat süt a nap. Szintén naposabb az idő Görögország nagy részén. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északi, északkeleti tájain többnyire 0 és -10 fok között alakul, de az Ural-hegység előterében -18, -22 fokot is mérnek. Ennél jóval enyhébb az idő délen és Közép-Európában, ahol a kora délutáni órákra 10, 19 fok közé melegszik fel a levegő. Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé dél, délnyugat felől enyhe, eleinte kissé szárazabb, majd ismét nedves léghullámok érkeznek.


    Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
    -----------------------------------------------------
    
    Éjszaka keleten is csökken a felhőzet, majd főként a középső és a keleti országrészben alacsonyszintű felhőzet képződik, valamint hajnalban nyugaton növekszik, vastagszik a felhőzet, néhol kisebb eső, északkeleten havas eső, hó előfordulhat. Csütörtökön többnyire erősen felhős lesz az ég, kezdetben elszórtan, délutántól dél felől egyre többfelé alakul ki eső, zápor, eleinte északkeleten havas eső, hó is lehet. A délnyugatira forduló szél megerősödik, a Dunántúlon időnként viharossá fokozódik. 

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 fok között várható. 
    A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 4 és 10 fok között valószínű, de északkeleten ennél kissé hidegebb is lehet.