Antal napja van. | 2019.01.17 | MNB középárfolyam:

Késésekre, járatkimaradásokra kell számítani a brüsszeli repülőtéren

2019-12-12 16:55

 

A havazás és a jegesedés veszélye miatt járatkimaradásokra kell számítani kedden a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőterén. Budapesti járatok az előrejelzések szerint nem érintettek.

 

    Florence Muls, a brüsszeli repülőtér szóvivője elmondta, a délelőtt folyamán mintegy 80 járatot nem indítottak el, és legalább 90 repülőgép érkezésénél,vagy indulásánál okozott jelentős késéseket az időjárás.
    A tájékoztatás szerint hétfőn több mint 300 járatot törtöltek, ugyanis a zaventemi reptér nem indított járatokat, vagy nem tudta fogadni az érkező repülőgépeket. Több repülőt Belgium egyéb, illetve németországi vagy franciaországi légikikötőkbe irányítottak át. Több mint hatszáz utas rekedt éjszakára a brüsszeli repülőtéren és további legalább ötszázat a közeli Leuvenben helyezetek el. A repülőtéri igazgatóság arra kéri az utasokat, hogy ellenőrizzék járataikat a repülőtér honlapján vagy a járatot indító légitársaságnál, valamint ne is menjenek ki a repülőtérre, ha a gépük nem indul.
    A repülőtér információi szerint a Budapestre közlekedő repülőgépek esetében járattörlésre nem kell számítani, legfeljebb kisebb késésekre.
    Információk szerint a fapados, köztük a budapesti légijáratokat fogadó és indító, Brüsszeltől mintegy 50 kilométerre déli irányban található Charleroi repülőterén nincs fennakadás.
    A La Libre Belgique című belga napilap információi szerint a nap folyamán visszaállhat a rend a hollandiai Eindhovenben, valamint Hága és Rotterdam közös repülőterén is, ahol hétfőn teljesen megszűnt a járatok fogadása és indítása a nagy mennyiségű hó miatt.