József napja van. | 2024.03.19

Még tart a viharos szél okozta károk felszámolása Győr-Moson-Sopron megyében

2017-12-12 10:15:00

Még tart a hétfői viharos erejű szél okozta károk felszámolása Győr-Moson-Sopron megyében, a tűzoltókat több mint ötven helyszínre riasztották - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője kedd reggel az MTI-t.

    Ruskáné Takács Anita elmondta, hogy leginkább kidőlt fákhoz, lehasadt faágakhoz és megrongált épületekhez vonultak ki a tűzoltók, de autókban is keletkeztek károk a viharos szél miatt. A káresetek során senki sem sérült meg. 
    Közölte: Kóny és Koroncó közelében, Markotabödögén, Győrújbaráton, Dunaszegen, Ikrény és Rábapatona között is több helyen fák dőltek az útra.
    Sopronban egy többemeletes épület tetőszigetelését kezdte meg a szél, ahogy Mosonmagyaróváron és Győrben is. Kapuváron egy épület ablakai kitörtek, Győrben és Nyúlon pedig buszmegállókat is megrongált a szél.
    A megyeszékhelyen, Markotabödögén és Öttevényen villanyvezetékre, villanypóznákra zuhantak kidőlt fák. A lezuhanó faágaktól és bádoglemezektől a többi között Győrben és Mosonmagyaróváron autók is károsodtak. 
    Jelenleg a Győr-Szabadhegy vasútállomás közelében dolgoznak a győri hivatásos tűzoltók, ott több száz négyzetméternyi bádoglemezt fújt le a szél egy épületről és autók is megrongálódtak.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány