Gedeon napja van. | 2024.03.28

Idén utoljára interpellálják a kormányt a képviselők 

2017-12-11 08:01:37

A képviselők idén utoljára interpellálhatják a kormányt ma az Országgyűlésben.

    A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés 11 órakor a közelmúltban elhunyt Devánszkiné Molnár Katalin volt szocialista országgyűlési képviselőre történő emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.
    Ezt követően hangozhatnak el az interpellációk, ezúttal egy órában, amelyeket az azonnali kérdések és a kérdések követnek további egy, valamint fél órában.
    A parlament honlapján elérhető információk alapján az interpellációs időszakban a kormánypárti padsorokból Bánki Erik (Fidesz) arról kérdezi a nemzetgazdasági minisztert, minek köszönhető a beruházások idén tapasztalt növekedése, míg Firtl Mátyás (KDNP) arra vár választ az emberi erőforrások miniszterétől, hogy a kormány miként segíti a nyugdíjasokat.
    Ellenzéki oldalról az MSZP-s Korózs Lajos szintén Balog Zoltánt interpellálja, azt kérdezve, "miért nincs diszkriminációtól mentes korhatár előtti nyugdíj?".
    A jobbikos Z. Kárpát Dániel miniszterelnöknek címzett interpellációjának címe: "Miért hagynak tömegeket az út szélén?".
    Az LMP-ből Schmuck Erzsébet a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli minisztertől azt kérdezi, hogy a beruházás az "évszázad korrupciója" lesz-e.
    Az Országgyűlés kedden összesen huszonnyolc előterjesztés elfogadásával zárja ez évi munkáját.