Auguszta napja van. | 2024.03.29

Nézőpont: Gianni Pittella felmondta a "Soros-tervet"

2017-12-04 08:43:42

Gianni Pittella, az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának vezetője felmondta a "Soros-tervet", amikor arról nyilatkozott, hogy a magyar kormány ellenállása miatt nem működik a kvótarendszer - jelentette ki a Nézőpont Intézet ügyvezetője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

    Fodor Csaba hangsúlyozta, a magyar kormánynak valóban fontos célja, hogy ne működjön a "teljesen értelmetlen és átgondolatlan" kvótarendszer. Ezzel szemben Pittella és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is azon dolgozik, hogy legálissá tegye a ma még illegális migrációt, ami megdöbbentő - tette hozzá.
    Arról is szólt, hogy az intézet legújabb felmérése szerint a teljes népesség körében a Fidesz támogatottsága 35 százalékos, a Jobbik 9 százalékon, az MSZP 5 százalékon, a Demokratikus Koalíció és az LPM 4-4 százalékon, a Momentum pedig 2 százalékon áll. Az Együtt, a Párbeszéd, a Kétfarkú Kutya Párt és a Liberálisok támogatottsága egyaránt 1 százalékos.
    Ez a teljes ellenzék válságát mutatja, amiből aligha lesz kormányváltás. Annál is inkább, mert a Nézőpont egy másik felmérése szerint nincs kormányváltó hangulat, tízből hat szavazó nem szeretné, ha megbukna a kormány - mondta Fodor Csaba.