Gedeon napja van. | 2024.03.28

Sportegyesületek működéséről rendeznek konferenciát Budapesten

2017-11-29 08:36:52

A Magyar Sport Házában rendezik meg csütörtökön a Társadalmi befogadás és önkéntesség az európai sportegyesületekben elnevezésű kutatás hazai záró konferenciáját.

    A Testnevelési Egyetem és a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának közös szervezésében sorra kerülő esemény alapját a csaknem 35 ezer európai sportegyesületben elvégzett, hároméves kutatás eredményei adják.
    "Az európai sportegyesületi működés-mechanizmusok tudományos igényű feltárása során igen korlátozott tudásunk van. A mostani kutatás arra tett kísérletet, hogy olyan adategyüttest hozzon létre, mely összehasonlítható módon tudja elemezni az európai országok sportegyesületeinek jellemzőit" - hangsúlyozta Perényi Szilvia, a Testnevelési Egyetem adjunktusa, a hazai kutatás vezetője.
    A konferencia résztvevői olyan kérdésekre kapnak válaszokat, mint hogyan tehetik hatékonyabbá a sportegyesületek működését, hogyan növelhetik taglétszámukat, hogyan könnyíthetik meg finanszírozhatóságukat. A résztvevők új ötleteket, újításokat vihetnek magukkal sportegyesületeik fejlesztéséhez, és innovatív irányokat is megismerhetnek.
    A konferenciára sportegyesületek, sportszövetségek, önkormányzati és állami sportirányítási szervek és képviselőit várják a szervezők.